Utskick 140908

1. CfP: SCHOOLS AND THE MANAGEMENT OF PUBLIC HEALTH
2. CFP: SCHOOL MEMORIES: NEW TRENDS IN HISTORICAL RESEARCH
3. DOKTORANDUTLYSNINGAR I LINKÖPING
4. SKOLESYSTEMERNES FØDSEL: DE DANSKE 1814-SKOLELOVE I INTERNATIONAL SAMMENHÆNG
5. DANSK SKOLEHISTORIE GENNEM 500 ÅR. METODER OG KONKLUSIONER – VIDNER OG DEBAT
6. PUBLIKATIONER

1. CfP: SCHOOLS AND THE MANAGEMENT OF PUBLIC HEALTH
Special issue call for papers from History of Education Review: Schools and the management of public health

Schools have a long history of intervention in the health of children and adolescents. Their implication in the administration and management of public health has impacted significantly on relationships between family, school and the state, and on ideas about the role of the school in the creation of healthy, productive citizens. Understandings of health and hygiene have had ongoing and changing moral and political dimensions, and concerns about health have varied across gender, sexuality, race, social class, age and place. Further, shifting meanings of health and illness in schools have continued to reflect and produce contested views of difference.

The journal History of Education Review will publish an international special issue focusing on the historical involvement of schools in the production, management and bureaucratization of public health. A wide variety of topics related to this history will be considered, including but not limited to:
gender and gendered understandings of the body and education, sex, sexuality and bodily discipline, family-school-community relations, citizenship and governing, colonialisation, race, assimilation and eugenics, hygiene, vaccination and civic morality, nutrition, food provision, obesity and healthy eating, (early) childhood and adolescence, parents’ role in public health programs, communicable diseases and ideas about illness and wellness
class, social control and the economics of public health, changing and contested conceptions of expertise and professional knowledge around medicine, psychology, school teaching and parenting, teachers’ health and wellbeing, buildings, classrooms and school design.

In the first instance please submit a detailed paper proposal (1000 words maximum) to Dr Helen Proctor, Faculty of Education and Social Work, University of Sydney: Helen.proctor@sydney.edu.au, by 31 January, 2015.
Full papers (from accepted proposals) will be due 31 January, 2016.

The History of Education Review is an international journal committed to the publication of high-quality, peer-reviewed research and theoretical papers located in the history of education. It is the official journal of the Australian and New Zealand History of Education Society (http://www.anzhes.com).

Enquiries regarding this special issue of History of Education Review may be directed to Dr Helen Proctor: helen.proctor@sydney.edu.au

För mer information, se
http://www.emeraldgrouppublishing.com/products/journals/call_for_papers.htm?id=5550&PHPSESSID=ug0r1labtverpdicu8l00uje50

2. CFP: SCHOOL MEMORIES: NEW TRENDS IN HISTORICAL RESEARCH
School memories: New trends in historical research into education at the international level:
heuristic perspectives and methodological issues, är ett internationellt symposium som halls I Sevilla, 22-23 September, 2015. Deadline för abstracts är 31 oktober 2014. För mer info, se call for pappers, tillgängligt på denna adress: http://wp.me/a2K6cn-4P

3. DOKTORANDUTLYSNINGAR I LINKÖPING
Linköpings universitet söker för närvarande doktorander inom två utlysningar där historiestudenter kan komma i fråga:

3-5 doktorander ska antas i ”Tema Kultur och samhälle” (Tema Q), vilket kan vara historia med någon form av kulturhistorisk anknytning. 2 doktorander ska antas i ”pedagogiskt arbete med inriktning mot samhällsämnenas didaktik”, vilket kan vara historiedidaktik.

Utlysningarna finns på URL http://www.liu.se/jobba/lediga-jobb?l=sv

Ansökningstiden går ut den 25 respektive 26 september.

4. SKOLESYSTEMERNES FØDSEL: DE DANSKE 1814-SKOLELOVE I INTERNATIONAL SAMMENHÆNG:
Internationalt seminar i anledning af 200 året for de danske skolelove

Program:
14.00 Velkomst ved Jesper Eckhardt Larsen
14.15-14.50 Andy Green, University of London: ’Education and State Formation: Europe, East Asia and the USA’
14.50-15.25 Johannes Westberg, Universitet i Uppsala: ’1842-folkeskoleloven i Sverige’
15.25-15.55 Pause
16.00-16.35 Signe Holm-Larsen: ’Undersøgelse af elevtimetal i folkeskolen 1814-2014’
16.35-17.10 Niels Reeh, KU: ’Den indbyrdes undervisning i Danmark’
17.10-18.00 Afslutning. Reception

Tid: ons. d. 8. oktober 2014 kl. 14-18
Arrangeret af Selskabet for Skole- og Uddannelseshisto-rie i samarbejde med Institut for Uddannelse og Pæda-gogik (IUP/DPU), Aarhus Universitet.

För mer info, se http://uddannelseshistorie.dk/images/pdfer/skolesystemernes_foedsel.pdf

5. DANSK SKOLEHISTORIE GENNEM 500 ÅR. METODER OG KONKLUSIONER – VIDNER OG DEBAT
Konference i København i anledning af udgivelsen af Dansk Skolehistorie.

Dato fre 21 nov, Tid 09:00 — 16:30. Sted Festsalen, Institut for Uddannelses og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV.

I 2014 er det 200 år siden, at Kong Frederik d. 6. underskrev de skolelove, der fastslog undervisningspligt for alle danske børn. En gruppe på 12 forskere har i den anledning gennem fem år udarbejdet et fembindsværk om de sidste 500 års skolehistorie. De fem bind fortæller skolens historie fra et hverdagsperspektiv, hvor forældre, lærere og elever kommer til orde – ligesom læseren møder en mangfoldighed af offentlige skoler og frie grundskoler i mange forskellige egne af Danmark. Fra dengang læreren holdt skole, over da skolerne tog form og en egen pædagogisk lærerfaglighed voksede og frem til nutidens skolereform, lærerlockout og inklusion.

På konferencen bliver der lejlighed til at høre forfatterne til de enkelte bind præsentere de nye fortællinger og sammenhænge, som de har gravet frem fra arkivkasserne og bibliotekernes støvedehylder, og det vil også være muligt at se nogle af værkets over 1000 illustrationer.

Eftermiddagen byder på et seminar, hvor et panel af historiske vidner og aktører, som har bidraget til formgivningen af dagens skole gennem de seneste fire årtier, fortæller om deres arbejde, oplevelser og erfaringer. Ordstyrer på denne del vil være den mangeårige kender af folkeskolen og tidligere redaktør af fagbladet Folkeskolen, Thorkild Thejsen.

Dagen henvender sig til alle med interesse for skolens fortid, nutid – og fremtid, hvad enten det er lærerstuderende, lærere, ledere – eller den brede offentlighed.

Pris for deltagelse 975,-

Det er muligt at købe de enkelte bind af Dansk Skolehistorie ved tilmelding til arrangementet til en særpris af 350,- pr. stk.

För mer information och anmälan:
http://edu.au.dk/aktuelt/arrangement/artikel/dansk-skolehistorie-gennem-500-aar-metoder-og-konklusioner-vidner-og-debat/

6. PUBLIKATIONER
Efterretninger om Skolevæsnet i Rye og Sonnerup Sogne 1810-15 af pastor G.C.Krog. Transkriberet af Benni Nordberg-Hansen (2010).

Räisänen, Mirka (2014) Counter from the cathedra: Democratic School Workers Association redefining teachers’ political agency in Finland 1973–1989, Paedagogica Historica: International Journal of the History of Education, 50:4, 533-553, DOI: 10.1080/00309230.2014.899373

**************************************************************************
Den som till äventyrs inte längre vill nås av dessa utskick kan meddela detta genom att besvara detta mejl med för ändamålet lämplig fras. **************************************************************************
Vänliga hälsningar, Johannes

Annons
%d bloggare gillar detta: